nuffnang ads

~Followers~

Sabtu, 17 Disember 2011

Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak Riang

Assalamualaikum,


maklumat lanjut sila klik banner di atas


Post ini adalah penyertaan untuk Contest & Giveaway Ibu Sihat Anak Riang dianjurkan oleh Keluarga Ibu 3A, dan di TAJA oleh Islamic Books for Kids , SNUUS ~ Where Beauty,Health and Fashion collide, De’Chantique butik dan Take me Home serta Amira Studio "


Banner penaja:

    Amira Studio


Sekian.

Jumaat, 16 Disember 2011

Giveaway akhir tahun 2011 ~ Sepatah Kata

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Give away akhir tahun 2011 anjuran Sepatah Kata.

Tarikh tutup giveaway adalah pada 01 Januari 2012.

Pemenang akan diumumkan pada 07.01.2012

Untuk lebih detail sila klik SINI.


Sekian.

Selasa, 13 Disember 2011

Ahad, 4 Disember 2011

Dah lama dah

Assalamualaikum dan selamat 1Malaysia





Dah lama sangat tak update blog nih...

Dalam perancangan nak buat give away ringkas...

Tunggu mood ...

....

Jumaat, 30 September 2011

Kamera Digital | Sony E-Mount NEX-C3

Salam 1Malaysia,



Hari ini kamera digital dilihat sebagai satu keperluan terutama kepada bloggers dan juga 'facebookers' (ada ke istilah ni?)  Apalah agaknya kamera digital pilihan rakyat Malaysia?  Terutama remaja.  Pada pandangan aye kebiasaannya kamera yang akan menjadi pilihan adalah yang mudah di urus dan senang dibawa serta terkini dan tercanggih.  Dengan kata lain kamera yang serba boleh atau 'all in one' macam pencetak.

Apa kata kita tinjau kelebihan dan keistimewaan kamera SonyNEX-C3, katanya ada kelebihan seperti kamera DSLR.
  
Sony NEX-C3K/P
Berikut adalah sebahagian daripada kelebihannya.
  • Creative freedom is yours with a stylish, ultra-compact camera that operates with ease, and puts professional quality right in your pocket.
    • Exmor™ APS HD CMOS Sensor
    • Picture Effect
    • Photo Creativity Interface
    • HD Video Recording
    • 3D Sweep Panorama
    • Included with multi-purpose SEL1855 zoom lens
  • Standard Retail Price: RM 2,199.00 *
Banyak lagi kelebihannya, dengan harganya boleh lah... tapi kena tunggu dulu... nak beli belum boleh lagi sebab tabungnya dah susut, tunggu tabung penuh semula.



Banyak cerita tak pandai... jadi... Untuk mendapatkan keterangan yang lebih lanjut sila klik di sini NEX-C3K : NEX-C3 : NEX Camera (E-mount) : Sony Malaysia

Anda pasti teruja!

*p/s:
Entry khidmat masyarakat.
Orang Memberi Kita Merasa.
Terima kasih kepada Nuffnang.
Semoga BE yang diberi itu berkekalan lama di situ...



Sekian.

*.*

Rabu, 28 September 2011

Pindaan/Perubahan | Penambahbaikan Berterusan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Sekadar untuk makluman dan ingatan kepada diri sendiri.  Pindaan atau Perubahan ini dibuat adalah untuk kebaikan sebagai penambahbaikan dan memberi nilai tambah (value added) kepada blog ini.

Sebelum ini, blog ini hanya dikhususkan untuk entry berkaitan contest, giveaway dan agak lari sedikit dari tujuan pembinaannya iaitu untuk perniagaan.  Buat masa ini, idea untuk perniagaan itu tetap ada tetapi belum berjumpa dengan semangat yang betul.

Justeru untuk seketika blog ini selain daripada untuk penyertaan contest atau giveaway akan turut disusul dengan kisah-kisah berkaitan barangan pengguna seperti shampoo, pembersih muka, sabun mandi, air minuman dan lain-lain barangan.

Nantikan kemunculannya ...

Jumaat, 16 September 2011

GA Pertama | Tertutup sudah!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Dengan ini diumumkan bahawa GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka telah ditutup.

Penutupan ini adalah bagi memberi ruang kepada penganjur untuk mengemaskini dan membaikpulih peluang dan jalan untuk memudahkan penyertaan. 

Kepada yang telah berhasrat untuk menyertai GA ini, amatlah dihargai tetapi tiada apa yang dapat dilakukan memandangkan tiada penyertaan lagi.

Semoga dengan pemakluman ini tiada lagi penyertaan ke GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka.

Sekian.

Jumaat, 9 September 2011

September B'day GA by Greennn Inspiration

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


September Birthday Giveaway by Greennn Inspiration aka Greennn Panda
Giveaway ini berlangsung dari 1 hingga 27 September 2011.

Happy Birthday kepada Nisa (1/9) dan juga kepada hubby nya (27/9).  Semoga dimurahkan rezeki dan diberkati.

Birthday aye dah lepas tak pun lambat lagi... nak tunggu tahun depan boleh la... 6 Mei.
Tapi... kalau birthday hubby aye belum lepas lagi... this coming 13 September (bukan 11 September)..

Apa lagi yang tertinggal???
Rasanya dah cukup... oooo... hahaa dah jadi follower jugak...

Keterangan mengenai hadiah dan syarat-syarat lain sila klik SINI

Sekian.

*.*


Sabtu, 3 September 2011

Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Dan... sekali lagi pada hari ini dengan gigihnya menyertai Giveaway Souvenier dari Jepun dan Korea segigih Mama Batrisya, Haziq dan Haqem yang kini berada di negara matahari terbit iaitu Jepun.

Giveaway ini dijangka akan ditutup pada 22 September 2011.  Masih ada banyak masa dan peluang.  Kepada yang berminat sila klik di SINI.

Di antara cenderahati yang bakal menjadi milik blogger bertuah adalah:

Cabutan pertama, 1. Fridge Magnet Jepun
2. Brooch berkualiti dari Korea
3. Chopstik besi Korea
4. File size A4 berwajah artis Korea
5. Snack makanan dari Jepun
Cabutan Kedua
1. Fridge Magnet Korea
2 Kipas tangan dari Jepun
3. Sepit kuku berlambangkan Korea
4. Key chain Jepun
5. Snack makanan dari Jepun
Sungguh hebat!!!

*-*
Chaiyo
.

Jumaat, 2 September 2011

Syieda_Joy 1st GA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia



Dalam kesibukan berhari raya GA jangan dilupakan.
Dengan ini aye dengan rasminya menyertai Syieda_Joy 1st GA
Untuk keterangan lanjut sila klik SINI

Sekian, selamat hari raya.


*.*

Rabu, 24 Ogos 2011

GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,



Bila Pintu Hati Terbuka adalah GA pertama dan julung-julung kali diadakan oleh yangbaik-biz.blogspot.com.  Oleh kerana telah sekian lama berjanji dan berhutang kepada diri sendiri juga untuk membuat GA.  Kali ini memang betul-betul jadi. 

Tetapi di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, gambar hadiah tu akan aye lekatkan di sini bila tiba masa nya.

Hadiahnya... masih dalam rahsia sehinggalah gambarnya dilekatkan di sini.

Syaratnya senang sangat.  Oleh kerana ini adalah GA yang pertama dan tidak mahu membebankan semua pihak termasuk diri sendiri.  Maka kepada yang berminat cuma perlu lakukan perkara berikut:

1.  Beri Pandangan di catatan Aku Anak Malaysia Merdeka 
2.  Sambung "Saya menyertai GA Pertama: Bila Pintu Hati Terbuka kerana..... " di ruangan komen di entry di sini, tak kisahlah berapa panjang ayat yang nak disambung tetapi mestilah bersesuaian dengan tema Aku Anak Malaysia Merdeka.

Siap!  Itu saja senangkan. 

Pemilihan akan dibuat secara cabutan oleh pihak penganjur bersama konco-konconya seramai 4 orang.  Ini bermakna terdapat 4 hadiah utama... dan jika banyak sambutan akan adalah hadiah sampingan yang lain.

Tarikh tutup akan dimaklumkan selepas hari raya Eidul Fitri.

Sekian, selamat.

Khamis, 21 Julai 2011

Giveaway Dari Korea @fasihah.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Giveaway Dari Korea @fasihah.com dengan kerjasama Store King

Tiada kaitan dengan demam K-Pop atau timbulnya kembali Winter of Sonata di TV9. Penyertaan untuk giveaway ini adalah kerana terpanggil dek Hans Hanis budak lelaki yang hensem tetapi bukan playboy... ngeee.  Sehingga terlupa sekejap nak buat giveaway sendiri 'Bila Pintu Hati Terbuka'

Tak per.  Tengok syarat penyertaan tak lah berat sangat.  So dengan sukarela menyertai giveaway ini. Manalah tahu ada rezeki dapat giveaway dari Korea pulak.

Giveaway ini akan tamat pada 14 Ogos 2011.

Untuk menyertai sila klik SINI


*

Isnin, 18 Julai 2011

Give away on the making

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Untuk update... dah hampir bersawang penuh dengan karat pulak.

Aye dalam proses penyediaan maklumat untuk satu give away yang julung-julung kali diadakan.  Ia adalah berkaitan buku yang sedang baru lepas dibaca pada minggu lepas dan nak kongsi dengan pembaca yang bertuah.

Nantikan kemunculannya dalam beberapa ketika nanti...

Jumaat, 1 Julai 2011

Mrs Librarian & Mr Doctor 1st Wedding Anniversary

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,



Diucapkan HAPPY ANNIVERSARY, semoga berkekalan bahagia.  Dan toksah nak layan-layan sangat kalau ada sikit heart-feeling tu... love is on the air always

Akhirnya pada 1 Julai 2011, sebagai permulaan bulan Julai .

Ahad, 17 April 2011

REhat LaGi!!!

Selamat sejahtera,



Dah lama tak ber-update blog nih....

tetiba hari baru rasa nak update....

tapi belum sempat lagi nak layan mana-mana contest...

so...

kita minum dulu.....

Selasa, 29 Mac 2011

GIVEAWAY WARNA-WARNA PELANGI

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,





untuk syarat seterusnya sila klik pada gambar di atas atau pada gambar di side bar... kat sebelah kanan...

Gambar aye yang ori tau!

keterangan gambar:
dua adik beradik ni anak-anak aye (alif dan diena) sedang 'berenang' dalam kolam bola di Marry Brown Batu Gajah.  Tak sangka pulak bola-bola yang berwarna warni tu nanti buleh masuk dalam giveaway pelangi nih. 

~~~~~~~~~~~~~~~

Giveaway akan berakhir pada 15 April 2011

Isnin, 28 Mac 2011

Tupperware Kakakshop nak bagi Tupperware Percuma

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,



untuk maklumat seterusnya sila klik pada gambar di atas atau pada link di bawah dan boleh juga pada gambar di sidebar


Giveaway ini akan berakhir pada 7 April 2011.

Ahad, 27 Mac 2011

Sabtu, 26 Mac 2011

Jemari Asmara 2nd GiveAway!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,




GA ini dianjurkan sempena 3 perkara:


i. Ulang tahun perkahwinan ibu dan ayah yang ke 8 tahun hijrah pada 12 Rabiulawal 1432H

ii. Pembukaan Asmara Collections @ http://jemariasmaraonlinebiz.blogspot.com/

iii. Jemari Asmara bakal berusia 3 bulan pada 23 Februari 2011

Untuk menyertai GA ini sila klik kat Jemari Asmara bukan Jemari Asrama... hehehe
~~~~~~~~~~~ 
Referrer:  Izzatul Iman

Cabutan Bertuah Dunia Beli Belah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,



Tarikh tutup : 31 MAC 2011


Hadiah : Coklat - kali ini..

MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!! | Perhatian! kepada semua pengikut blog ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,

MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!!


nak hadiah?... klik kat gambar di atas, Mummy Danny nak bagi hadiah kepada folower nyer.... klik kat sini juga untuk keterangan seterusnya.

Aye nak tag semua pengikut blog ini...

Selamat mencuba!

Selasa, 8 Mac 2011

'Giveaway Rama-Rama Merah' by Izzatul Iman

Selamat sejahtera 1Malaysia,


Giveaway RAma-Ramah Merah by Izzatul Iman.  Untuk keterangan dan maklumat lanjut klik pada gambar rama-rama kat atas...


sangat mudah dan senang... untuk tambah kenalan di alam maya...

terima kasih.

Mrs Zack Buat Give Away Lagi!!!!!

Selamat sejahtera 1Malaysia,


setelah sekian lama tak update ini blog, maka hari (eh .. malam ler) blog ini diupdate dengan menyertai give away anjuran Mrs Zack.  Klik la juga pada gambar/banner kat atas untuk dapatkan maklumat dan keterangan lanjut.


gambar yang dipertaruhkan... kenapa gambar nih?
haaa... sebabnya hadiah kat banner tu adalah buku cerita kanak2 kan... ala bedtime stories!!! so yang sesuai dibacakan kepada mereka adalah ibu dan ayahnya... maaf lah buat masa nie... ibu dah ayah mereka low profile sikit... tak nak publish nanti terlebih glamor pulak...
ececeh... panjang pulak celotehnya... okeh lah puan penganjur... semoga gambar ini dapat diterima...

terima kasih.

p/s:  tarikh tutup adalah 10 Mac 2011

update:  tersenarai sebagai pemenang... terima kasih kepada Mrs. Zack... rezeki alif dan diena... yesss

Selasa, 1 Mac 2011

Ibu Hadif Giveaway 1/2011

Selamat sejahtera 1Malaysia,

melekat sehingga 1 Mac 2011

Ibu Hadif Giveaway kali pertama bagi tahun 2011.  Untuk menyertai dan dapatkan maklumat lanjut jom klik blog GA & Contest Ibu Hadif.

Hadiah:

cutlery holder

cepat!!! tarikh tutup adalah pada 1 Mac 2011

Isnin, 28 Februari 2011

Giveaway "Mama, saya mahu ini"

Selamat sejahtera 1Malaysia,

melekat sehingga 28 Februari 2011


Giveaway "Mama, saya mahu ini" saja suka bulan Februari 2011 oleh Ibu Tini Dewi.... betul ngakkkk?

Hadiah menarik.

Untuk menyertai klik pada gambar di atas.

Isnin, 21 Februari 2011

GA - Sebagai Tanda Penghargaan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,


Dengan gigih dan tekunnya mengemaskini blog ini dengan menyertai GA anjuran Nita dari blog Past Times Collectibles.  GA ini diadakan sebagai tanda penghargaan kepada pengunjung, pembeli dan rakan PML Nita. Syarat-syarat penyertaan ada di Past Times Collectibles.


Syarat 1 hingga 3 - siap sudah

4. Sejak bila mula minat PML ( pinggan mangkuk lama )?

-Aye mula minat dengan PML ni kira-kiranya dah lama tapi kurang pasti sejak bila, seingat aye semenjak kecil ketika makan nasi di rumah tok... cantik pinggan tu, tapi sekarang bila balik kampung pinggan tu dah tak der... pecah kot... dah jadi terbantut pula minat tu... tapi semenjak setahun dua ni semenjak aktif berbloging terjumpa blog geng PML... mula timbul semula minat


5. Apakah koleksi PML anda yang pertama?

-Kalau nak kira koleksi PML yang pertama adalah piring kueh bunga kangkung sebanyak 6 biji pemberian mak mertua sebagai hadiah perkahwinan semasa pindah ke rumah baru.


6. Pada pendapat anda, antara koleksi berikut, yang mana paling banyak peminat;

-Pada pendapat aye koleksi yang paling banyak peminat adalah Koleksi Bunga Kangkung dan Koleksi Twin Rose


~~~~~~~~~~

Hadiahnya seperti berikut :

TEMPAT 1 - 1 SET TRIO ROYAL ALBERT PRELUDE



TEMPAT KE 2 - DECO PLATE ROSES BY PRISTINE


TEMPAT KE 3 - 1 SET CAWAN KOPI JOHNSONS BROS ETERNAL BEAU

~~~~~~~~~~

Semoga dengan penyertaan di saat-saat akhir ini ada tuah yang mengiringi....tarikh tutup penyertaan 22/2/2011.

Sekian

Jom..join ramai2...tq. Keputusan akan diumumkan pada 25/02/2011..

Rabu, 2 Februari 2011

Win A Free Bag From BabyIbu!!!

Selamat sejahtera buat 1Malaysia,



Contest sempena birthday Ibu, berlangsung daripada 26 Januari 2011 sehingga 25 Februari 2011

Hadiahnya apa?

Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe

9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique


Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan syarat-syarat penyertaan sila klik gambar beg di atas atau terus ke blog BabyIbu

.... sekian selamat mencuba...

Selasa, 1 Februari 2011

GA Sulong Sempena Cuti Perayaan CNY - al kesah

Selamat sejahtera 1Malaysia,


Bersempena cuti perayaan Tahun Baru Cina kali ini aida dari blog al kesah (http://mylifemytranquillity.blogspot.com/) buat GA sulong (bermula sekarang sehingga sabtu ni 5hb Februari). GA ini adalah penghargaan kepada kengkawan yang sama-sama mencorakkan dunia PML dan semoga persahabatan aida dan kengkawan di alam maya dan realiti berpanjangan hendaknya. Okey !

Syarat-syarat penyertaan adalah :

(1) Mestilah jadi follower aida dulu ye ( Adil buat yang sediaada ).
(3) Tinggalkan jejak di Post A comment.
(4) Terbuka kepada kengkawan beralamat di Malaysia sahaja ye (Postage purposes).

Hadiah yang ditawarkan cukup menarik.

HADIAH PERTAMA- set makan Indian Tree Wedgewood tureen beserta 5 mangkuk mungkum

HADIAH KEDUA- Sakura Chinese teaset untuk 6 beserta sekeping piring

Jom ramai2 sertai GA ini.... kita meriahkan lagi CNY di tahun arnab ini.... tengok siapa yang kena...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
macam mana nak cerita yerk... aye memang belum ada lagi koleksi pinggan mangkuk macam nie... kalau ada peluang ... memang besar sangatlah hati ini...
berbunga rasanya.

~~~~~UPDATED~~~~~~

dapat second prize:  Sakura Chinese Tea Set... tq

Ahad, 30 Januari 2011

Sutra homespa n sacred recipe - give away

Selamat sejahtera,

Sutra homespa n sacred recipe menganjurkan blog give away bermula
24 Januari 2010 hingga 24 Februari 2010.

untuk mendapatkan syarat-syarat penyertaan sila lah ke Sutra homespa n sacred recipe

berikut adalah antara hadiah yang ditawarkan kepada bakal pemenang, iaitu:

1st PRIZE:
1)a cake
2)a box of chocolate
3)a set of homespa product (a scrub soap,lulur and body masker)
4)Diskaun 30% untuk belian seterusnya dekat Sacred Recipe or free 3x postage utk barangan homespa selepas tawaran free postage tamat.



2nd PRIZE:
1)a box of cupcakes
2)a box of chocolate
3)a set of homespa product
4)20% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 2x utk produk homespa.


3rd PRIZE:
1)a box of cupcakes
2)a set of Homespa product
3)10% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 1x utk produk homespa.


SPECIAL CASE:
Bagi sesiapa yg pernah menjadi pelanggan Sutra Homespa ada hadiah misteri sekiranya terpilih untuk menang..that's mean satu hadiah extra jika beliau memenangi tidak kira tempat ke berapa....so,jadilah pelanggan Sutra Homespa...  ianya satu kelebihan....

TQ.


Isnin, 17 Januari 2011

Nur Shop Giveaway

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Nur Shop Giveaway - tamat pada 30/1/2011


syarat2 nya :

1.wajib follow blog NUR SHOP.

2.wajib add blog NUR SHOP dlm blog anda.

3.wajib add banner diatas di sidebar blog anda beserta link sekali yer.

4.wajib buat satu entry dlm blog anda mengenai GIVEAWAY NUR SHOP.

5.jgn lupa tinggalkan jejak anda beserta link dlm n3 ini shj yer...

~~~~~~~~~~~~
reference aye adalah Jieda

kepada anda yang join giveaway ni... sila letakkan yangbaik sebagai reference.... terima kasih.....






DUE DATE : 30 JAN 2011





::SELAMAT BER GIVEAWAY::

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...